Тел: +38 (068) 336-87-17    E-mail: sovailo@ukr.net
  • Укр
  • Рус

ПЕРШИЙ МАГАЗИН ПЛИТКОРІЗІВ

ПЕРШИЙ МАГАЗИН ПЛИТКОРІЗІВ

Дилер торгових марок "EINHELL", "FORTE", "ODWERK", "WERK" та інших

Продаж та прокат електроінструментів

Пилосмок – річ потрібна!

Прокат, оренда пилосмоків в Києві.

Прабатько всіх пилосмоків був запатентований в 1860 році. Він працював від ручних міхів, а його пилозбірник мав, за нинішніми мірками, досить інноваційну конструкцію – це була ємність, наповнена водою. На рубежі століть з’явилися екземпляри з бензиновим мотором, а трохи пізніше (1907 рік) і електричний агрегат. Нове чудо техніки, незважаючи на своє недосконалість, сподобалося всім, потенціал для розвитку проглядався неозброєним поглядом. Промисловці потирали руки. У 1912 році шведи запустили серійне виробництво «фирчала машин», до 20-м рокам пилосос став схожим на сучасні моделі – щось типу старої доброї радянської «Ракети».

Тепер ми не уявляємо своє життя без пилосмоків, які застосовуються всюди. Вони успішно борються практично з будь-яким видом забруднень, далеко не завжди це пил. Існують десятки типів пилососів, тисячі моделей, як з вузькою спеціалізацією, так і більш універсальною спрямованості. Побутові, виробничі, вибухобезпечні, низьковольтні, пневматичні, бензинові, стаціонарні, ранцеві, на стегнах, акумуляторні, роботизовані, миючі, отпаривают, автомобільні, садові – перераховувати можна довго.
Нам більше цікаві будівельні та промислові пилосмоки, які допомагають майстрам під час роботи ручним інструментом, на верстатах, та й просто для прибирання території. Справа в тому, що зробити правильний вибір недешевих апарату досить складно – виробники постійно вигадують щось новеньке, змушуючи нас вникати в усі тонкощі. Нічого, впораємося.Що може будівельний пилосмок? Кожному по потребі…
Будівельники євроремонтників на своєму досвіді переконалися, що об’єкт треба здавати після генерального прибирання, інакше «пощади» від замовника не чекай. Деякі з них вважають за краще і «в процесі» утримувати робоче місце в чистоті. Ця звичка дуже позитивно позначається як на здоров’я майстрів, так і на продуктивності. До того ж більшість видів будівельних та оздоблювальних операцій покладено робити тільки після ретельної підготовки підстави – воно має бути бездоганно чистим. Ось тут-то на допомогу і приходять промислові пилосмоки, чия прямий обов’язок – швидка і безпечна прибирання будівельного сміття.
Списані з домашньою служби побутові пилосмоки у важких умовах гинуть миттєво, а за недовгий час їх застосування, користі приносять мало.

Дерев’яна та металева стружка, осколки скла, залишки сухих сумішей, пісок, порошкові абразиви, масла, вода, рідкий бруд, дрібні болтики / гаечки / саморізи – цього добра на будмайданчику хоч відбавляй, все це по зубах будівельному пилососа. Деякі «силачі» здатні прибирати навіть шматки збитої штукатурки або не дуже великий щебінь. Є пилосмоки, якими можна збирати воду, наприклад, потрібно для роботи осушити дно чаші басейну, яку залило дощем. Електричний інструмент, в свою чергу, генерує величезну кількість шкідливої ​​дрібнодисперсного пилу, яку краще видаляти негайно. Особливий внесок у цю справу вносять всілякі шліфувальні машини, штроборізи, перфоратори, болгарки. Для нейтралізації цих шкідливостей знадобляться апарати з тонкою багатоступінчастої очищенням повітря.

Отже, якщо Ви вирішили обзавестися промисловим пилосмоком, слід в першу чергу визначитися з характером забруднення, а вже виходячи з цього, починати вибір за іншими параметрами. Чим більше ступінь всеїдності агрегату, тим менше буде вірогідність того, що пилосос не впорається з поставленим завданням.

Мотор промислового пилосмока

Серце пилосмока – це мотор. Від його потужності безпосередньо залежить продуктивність агрегату вцілому. Якщо для побутових моделей досить буває 300 ват, то промислові пилососи сміливо перевалюють за позначку в 1,5 кВт (Starmix GS 2078 PZ – 2400 Вт). Чим могутніше двигун, тим краще апарат всмоктує сміття, тим довше він може працювати без виключення. Не дивно, що деякі пилососи оснащують системою «плавний пуск» (Metabo SHR 2050 M). Макітовци запропонували цікавий агрегат з двома двигунами, кожен з яких має потужність по 1200 ват. Відповідно, модель Makita 449, вражає своєю подвоєною продуктивністю (витрата повітря – 390 м3 / год, розрядження – 27 кПа) і всеядністю.
Показниками ефективності пилосмока є ступінь розрядження (вказується в барах або паскалях) і продуктивності по повітрю (літри в хвилину або метри кубічні на годину). За інших рівних характеристиках у двох порівнюваних моделях обов’язково варто поглянути на них.

Важливим параметром двигуна є його швидкість. Висока швидкість обертання турбіни дозволяє забезпечити кращу фільтрацію, в деяких моделях вона досягає 30 000 обертів на хвилину.
Для пилосмоків, призначених для роботи з видалення рідин, застосовуються добре ізольовані двигуни зі спеціальним повітряним охолодженням, завдяки якому волога не потрапляє в струмоведучі елементи.
Зауважимо, що якісний мотор будівельного пилосмока служить набагато довше, ніж його графітові щітки. Тому, щоб уникнути замикання обмоток, їх потрібно вчасно замінити. Як правило, ресурс щіток обмежений 1-1,5 тисячами годин.
Малий рівень шуму працюючого промислового пилосмока, безумовно, є ознакою технологічності і надійності його силової установки.

Вибір пилосмока за принципом фільтрації.

Всі пилосмоки працюють за однаковою схемою: двигун створює розрядження, повітря разом із сміттям всмоктується в резервуар, проходить очищення через різні фільтри і виводиться назовні. Існують три основних принципи фільтрації, і всі вони мають свої плюси і мінуси.

Перший варіант пилосмока – це ті, в яких сміття і пил методом фільтрації збирається в спеціальний мішок. Такий мішок може бути матерчатим або паперовим. Перші є постійними, їх потрібно лише час від часу витрушували. Вони підходять для збору великих часток, забезпечують тільки грубу фільтрацію, тоді як дуже дрібний пил проходить крізь них або навіть забиває. Змінні мішки викидаються в міру наповнення, роблять їх з паперу або нетканих композитів. Вони відмінно підходять для фільтрації дрібнодисперсного пилу величиною близько 0,3 мікрон, допомагають видалити навіть алергени і запахи. А от від частинок з гострими краями (скло, металева стружка …) такі пилозбірники швидко руйнуються.

Другий варіант – це технологія циклон. Тут об’єкти фільтрації під дією відцентрової сили збираються у вбудований фільтр-контейнер. Такі пилососи гарні для збору рідини або зволоженого сора.

Третя група – пилососи з аквафільтром. У даному випадку повітря, розпорошуючись, проходить через ємність зі спіненої водою і залишає там велику пил. Дрібна – спрямовується до спеціального сепаратор, де і відбувається її уловлювання. Ця технологія досить ефективна, оскільки дозволяє застосувати багатоступеневу систему фільтрації, з мінімумом покупних витратних матеріалів. Однак для функціонування пилососа з аквафільтром може знадобитися велика кількість чистої води, що не завжди вдається забезпечити в умовах будівельного майданчика.

Слід сказати, що промислових пилососмоків зовсім без фільтра не буває. Завжди необхідно провести «біологічну» очищення повітря. Фільтр тонкого очищення періодично забивається, внаслідок чого значно падає продуктивність, доводиться робити вимушену зупинку. Виробники пропонують різні способи вирішення цієї проблеми. Найпростіше – це ручна чистка фільтруючого елемента спеціальної гребінкою, при цьому його не потрібно демонтувати (RGS ONE22). Просунуті моделі за допомогою націленого пневматичного удару здатні влаштувати своєму Фільтрувальник «струс». Оператор натискає кнопку, і потужний потік повітря проходить через фільтр у зворотному напрямку. У підсумку, сила всмоктування залишається стабільною, час безперервної роботи збільшується, дешевше стає технічне обслуговування, термін служби пилососа продовжується. І не треба нічого розбирати!
Багато моделей будівельних пилосмоків комбінують в собі різні способи фільтрації. Вони одночасно можуть комплектуватися контейнером, мішками, різними фільтрами (нейлоновими для одноразових пилозбірників, гофрованими для контейнера, поліуретановими для видалення рідин). Користувачеві залишається тільки правильно підібрати комплект для певних умов. Правильно використовувати фільтри і пилозбірники – це єдиний спосіб, щоб не розоритися на дорогих витратних матеріалах.

Компонування будівельного пилососа

По частині всмоктування розібралися, тепер хотілося б обговорити з Вами питання виконання, ергономіки та комплектації промислових пилосмоків. Стаціонарні моделі нас не цікавлять – під прицілом тільки те, що можна затягнути на об’ёкт. Компонування більшості пилососів більш-менш схожа. Корпус, колеса, ручки, шланг, шнур, органи управління – це коротенько. Тепер по порядку.
Промисловий пилосос розрахований збирати велику кількість сміття, тому контейнер такого апарату за обсягом може досягати 50-60 літрів. Зрозуміло, що корпус в цьому випадку маленьким не буде. Якщо в цеху обсяг сміттєзбірника – чим більше, тим краще, то для будівельника-обробника розмір має значення. Ми, як правило, боремося за малу вагу і компактність, природно, в межах розумного. Та й чи потрібен 50-літровий мішок, якщо його не рекомендують заповнювати важким сміттям більше ніж на половину (інакше його просто не витягнеш). Саме тому з’являються невеликі моделі, які можна легко транспортувати.

Що цікаво, великий розмір корпусу виробником не завжди грамотно використовується, циліндричний гофрований фільтр часто займає надто багато корисного місця. Правилом хорошого тону вважається винос фільтрів з резервуара на «голову» пилососа, або застосування плоских касет, що дає можливість вивільнити простір усередині резервуара.
Враховуючи складні умови, мноіе виробники виготовляють корпуси своїх апаратів з міцних матеріалів – сталь, алюміній, нержавіюча, латунь, різні сплави (Hitachi WDE 3600). На виступаючих частинах можуть розташовуватися пружні «бампера». Пластик вважається занадто тендітним для виготовлення стінок резервуара, хоча багато фірм доводять зворотне.

Як би там не було, але пилосос потрібно пересувати, бажано, не залишаючи борозен на новому паркеті. Для цього розробники придумали поворотні «рояльні» колеса, які бувають і на побутових моделях, тільки міцніше. Для агрегатів потяжелее (понад 10-12 кг) розробляються спеціальні рамні візки з різновеликими прогумованими колесами. Не забувайте, катати доводиться ще й пристойний вагу сміття, тому до вузла пред’являються вкрай серйозні вимоги в плані надійності і функціональності. До речі, дуже вітається наявність зручного ножного гальма, хоча б на одне колесо.

Для мобільності потрібні функціональні ручки для перенесення і транспортування, в цьому плані варіантів маса: верхні, бічні, висувні – їх функціональність бажано протестувати до покупки.
Більшість будівельних пилососів проектується таким чином, щоб можна було підключати їх до інструментів, генеруючим у великих кількостях пил. Механічно така інтеграція забезпечується всілякими перехідниками (адаптерами), придатними за діаметром до отводящим патрубкам обладнання. Також на корпусі промислового пилососа зазвичай розташовується силова розетка, здатна витримувати навантаження понад 2 кіловат, від неї, власне, і живиться інструмент. В особливо технологічних пилососах зв’язок між двома агрегатами може здійснюватися в автоматичному режимі. Включаючи клавішу «Пуск», наприклад, на шліфувальної машині, ми одночасно активуємо пилосос. Після припинення роботи інструменту, «прибиральник» ще кілька секунд збирає сміття і теж відключається.

Захист.

Будівельний пилосос володіє системами, що захищають силову установку від перевантажень. Агрегат може автоматично вимикатися при перегріванні або заповненні резервуара при вологого прибирання. На корпусі іноді розташовується світлодіодна індикація, яка показує засмічення шланга або фільтра, повне наповнення пилозбірника. Природно, завжди є можливість вибрати силу всмоктування, причому регулятор може розташовуватися і на всмоктувальній трубі.
Багато виробників компонують свої агрегати з застосуванням додаткових патрубків для зливу води, що значно спрощує обслуговування. На корпусі іноді розташовують гнізда для зберігання оснащення, і навіть елементи стаціонарного кріплення великої щілинної насадки (допомагає при збиранні великих рівних площ). Безсумнівним плюсом вважається наявність довгого і надійного мережевого шнура, адже він часто живить і електроінструмент, що працює в тандемі з пилососом.
Вибираючи промисловий пилосос, обов’язково потрібно звернути увагу на повноту його комплектації. Звичайно, багато чого можна докупити окремо, але все витратні і додаткові аксесуари коштують недешево. Зазвичай в базовій комплектації є довгий шланг, перехідне коліно, кілька насадок, труба, адаптер на інструмент, контейнер.

Ми можемо запропонувати прокат або оренда пилосмоків BOSCH GAS 25 L SFC і миючий пилосмок THOMAS TWIN T1 AQUAFILTER

ТОВ «Олтек-інжиніринг»
Прокат, аренда електроінструментів в Києві

© ФОП Совайло А.В. - Весь матеріал на сайті авторський. При використанні, посилання на сайт einhell.in.ua обов'язкове!

Увага

По техническим причинам Корзина временно не работает. Свяжитесь с нами по телефону или через форму внизу сайта. Просим прощение за временные трудности